Millitært anlæg

Oplev et tidligere topsikret millitært anlæg

Her har du mulighed for at komme ind og opleve stemningen i den tidligere NATO lyttepost og se de spændende og topsikrede lokaler fra Den Kolde Krig, hvor der er blevet lyttet mod de gamle Warszawapagtlande. Vi har store billedudstillinger og film som fortæller om Bornholms særlige rolle, både i 2. Verdenskrig og Den Kolde Krig.

Fantastisk udsigt

Nyd en fantastisk udsigt over Østbornholm

Udsigten fra det 70 meter høje tårn er ganske enkelt betagende, med et fantastisk view ud over Dueodde og Østbornholm. Udsigten er kåret som Bornholms Bedste af Bornholms Tidendes læsere. 

Du kan også tage turen op i det gamle fyrtårn hvor der er 128 trin. Men her kan du dog ikke komme udenfor på toppen.

Spionjagt

Deltag i den spændende Spionjagt

Kan du finde svarene på alle spørgsmålene i Spionjagten, bliver du superspion!

Spionjagten giver både børn og voksne et indblik i verdenshistorien, viden om  2. Verdenskrig og Den Kolde Krig. Spionjagten fører jer hele vejen rundt i udstillingerne, op og ned i det høje tårn, i fyrtårnet og i området udenfor. En sjov og lærerig tur for alle, hvor spørgsmålene er tilpasset aldersgruppen.

Spionjagten er gratis når entréen er betalt.

Den kolde krig

Se film om Den Kolde Krig

I det tidligere store serverrum viser vi film om Den Kolde Krig, om lyttestationens historie og om en russisk gasmaske som blev fundet på Hammershus. Andre steder i udstillingerne vises også andre interessante, korte film. Du er velkomment til at købe en forfriskning i caféen og tage den med ind mens du ser film og bliver klogere på historien.

Billedudstilling

Gå på opdagelse i vores billedudstilling

Vi har samlet en masse billeder fra  2. Verdenskrig som du kan gå på opdagelse i.

Vi har naturligvis også en masse bileder fra Den Kolde Krig og fra hvordan der så ud dengang stedet var en tophemmeligt lyttestation. Den spændende historie om Sovjets aktiviteter på Bornholm og bombningen af Rønne og Nexø  er rigt illustreret.

Café

Besøg vores Café

I vores café kan du nyde en skøn kop kaffe, varm kakao, et lækkert stykke kage eller en is.

Minigolf

Snup et slag minigolf

Hos os kan du spille minigolf på vores 24-huls minigolfbane efter en tur rundt på museet.